dissabte, 25 de novembre del 2017

Conte


música per ambientar la lectura: clic aquí.

Al final li vas penjar el telèfon, frustrat. Hi havia uns segons de retard en la comunicació i es feia difícil mantenir una conversa. En eixe moment vas sentir que ella encara estava més lluny del que imaginàveu quan va marxar.

Feia una setmana que se n'havia anat de viatge en solitari i es trobava en un indret inhòspit, deshabitat i mal comunicat.

Abans d'anar-se'n, consultareu alguna guia de viatges per Internet. La informació, escassa, deia que la regió era un altiplà boscós i atapeït de turons. Les fotos que havíeu vist mostrava que, efectivament, n'hi havia tants que semblava la superfície ondulada d'una mar brava. Aquesta ocupava una superfície considerable i quedava aïllada per un cinturó d'altes muntanyes d'aparença infranquejable. La població local es dedicava principalment a la ramaderia i els pobles, petites aldees tots ells, estaven comunicats per camins de terra.

Sense gaire més informació feia la impressió que el progrés, en aquella regió, havia passat de llarg.

Setmanes abans de marxar tothom opinava sobre aquell viatge. Alguns amics li van dir que estava boja, altres que era molt atrevida per anar allí sola i tu li havies dit les dues coses. Però tenies motius de pes; ella es trobava embarassada i, per la natura remota del lloc i les dificultats amb l'idioma, qualsevol contratemps podia dur-li perilloses complicacions; a ella i al vostre fill no nat.



Però a ella li agradava estar assoles, de tant en tant marxava uns dies i feia temps que se sentia atreta per aquell solitari racó del món. No la inquietava pas el viatge, a més deia que la solitud era addictiva i que en ella trobava la pau de l'esperit.


A tu, essencialment urbà, aquest tret de caràcter et desbaratava i se't feia difícil comprendre'n el gust, però ja us coneixíeu de feia anys i amb el temps havíeu arribat a una mena d'acord tàcit. L'estimaves i ella t'estimava, el respecte era mutu, i l'admiració, per això us compenetràveu a la perfecció. Aquest cop però hi havia alguna cosa diferent. El seu desig de solitud ara incloïa al vostre esperat fill.



Per tal de complicar més les coses, havies llegit recentment que, a causa de l'aïllament, en aquella regió havien proliferat manades de gossos salvatges que, de vegades, atacaven a les persones. Es  deia que eren uns gossos enormes i ferotges. Encara guardaves a la memòria aquell retall de premsa que tant et va impressionar:


Foto: ABC





Si destrossaven vehicles, què li farien si arreplegaven per davant a una persona sola?

No podies llevar-te la imatge del cap. Sabies que ella s'endinsaria en la regió. Que segurament buscaria l'indret més aïllat. Ho sabies! Estava tan enganxada a la solitud que la comparava alegrement amb l'essència de la seua ànima. I no la podies aturar!

No hagueres d'haver fet cap cerca, et vas recriminar.



—Les notícies solen ser sempre negatives— et va respondre quan li vas comentar la notícia per tal que tingués cura —La gent té un gust pel morbo i això és el que  les fa ser notícia. Però no patisques, tindré cura de nosaltres.



Tenia raó. A més sabies que era prudent. Vas tractar de foragitar aquella notícia dels teus pensaments mentre et gitaves al sofà. Sols quedaven dos dies per tornar a abraçar-la. Quaranta-vuit hores i no tenia previst tornar a viatjar, almenys en un temps. Ara us dedicaríeu a cuidar del bebé.

Vas sospirar...
Pel que acabàveu de parlar feia uns minuts, en aquella comunicació difícil, sabies que estava en una estació de tren i que ara havia de dirigir-se en cotxe  a un monestir reconvertit en hotel, on faria nit. 

No podies estar quiet. Et vas alçar i et vas dirigir cap a la cuina. Havies de sopar alguna cosa. A la meitat del corredor, la llum de l'habitació del futur bebé et va fer aturar. Durant l'última setmana, per tal de no sentir-te sol, deixaves una llum tènue encesa sobre la tauleta de nit. Et vas recolzar al marc de la porta. La claror il·luminava l'estança i creava una sensació de llar, harmoniosa i confortable. Aviat s'escoltarien les rialles del vostre fill en aquell lloc que l'esperava. La llum lliscava dolça sobre les parets que havíeu pintat de colors relaxants i agradables. Les cortines amb vaixells estampats de vius colors prometien oceans de felicitat familiar. Al seu darrere, a través la finestra que donava a un desllunat, entraven els coneguts sorolls dels vostres veïns.

Vivíeu en un pis de deu plantes que formava part d'un bloc de vivendes en un dels barris més poblats de la ciutat. T'agradava viure entre la gent. Et feia sentir segur. A tu, al contrari que a ella, la solitud et causava desassossec. L'evitaves. Per tal d'aconseguir-ho fomentaves les relacions interpersonals i fruit d'això coneixies a moltes persones. Teníeu una llarga llista d'amistats amb qui us ajuntàveu regularment. Tot i que eixa intensa vida social a ella la incomodava, acceptava, amatent, acompanyar-te en les sortides. L'únic lloc on no t'acompanyava, perquè deia que allò ja era massa per a ella, era l'estadi.
A tu t'agradava anar els diumenges als partits de futbol. L'estadi era un lloc on et senties còmode.La ciutat t'aportava el confort que necessitaves. La gent et feia sentir segurt. A la ciutat criaríeu al vostre fill. Jugaria amb altres xiquets al parc de baix de casa.
Vas somriure.

No t'abellia posar-te a cuinar. Et vas preparar un Sandwich de pernil i formatge. Després vas seure a veure la televisió mentre escoltaves els sorolls dels xiquets dels veïns del pis de dalt que corrien pel corredor. Vas mirar de reüll cap al corredor en penombra. Aviat el vostre fill correria també per allí.
A la mitja part del partit de bàsquet que estaves mirant vas decidir baixar la brossa. El teu equip guanyava per sis punts. Pujaries i baixaries d'un bot, i esperaries mirant el partit la trucada que t'indicaria que ella havia arribat sana i estalvia al monestir.

* * *

Quedava una hora de Sol. Pot ser menys. Era un país fosc aquell. L'aspecte de l'estació de trens, ennegrida pel temps, era molt descuidat. Les parets, velles, havien perdut el revestiment a clapes. El mateix tren del qual ella havia baixat, semblava d'una altra època, inclús d'un altre món. Era un monstre de ferro. Per la brutícia que acumulava es veia gris, fosc com una ferralla oxidada, això no obstant i de manera inesperada l'interior, antiquat, era net com una patena. A més a més, l'estació, tot i el seu mal aspecte, presentava les últimes novetats tecnològiques. Ella es va sorprendre en descobrir moltes pantalles de plasma penjades de les bigues del sostre en les que s'emetien anuncis i notícies per tal de distreure als viatgers, que esperaven asseguts en els vetusts bancs de fusta.
Gratament sorpresa es va dirigir cap a l'agència de lloguer de vehicles mentre pensava en les dificultats que acabava de tenir per comunicar-se per telèfon amb casa. «Sí que em trobe aïllada!», va pensar.
A l'agència l'esperava una noia rossa amb tots els papers necessaris. Es va dirigir a ella en un anglés perfecte i en poc menys de quinze minuts, es trobà donant les gràcies i abandonava l'estació conduint en direcció al monestir, on havia de fer nit.

Durant una mitja hora, va seguir una transitada carretera que s'endinsava en el país en direcció Oest. Pareixia, i segurament era així, que tota la circulació que travessava la regió passés per ella. A més a més anava carregada de camions motiu pel qual la velocitat no passava de seixanta. Per por de desorientar-se, volia arribar de dia al monestir. Les brumes del crepuscle, cobrien els alts cims a la seua esquerra i el Sol pàl·lid de novembre, vetllat per la boira, donava als paratges un aire d'abandó i desolació primitiu. No es veien llums de cap poble. La carretera pujava, baixava i anguilejava entre els turons. Es va adonar que ja feia estona que no creuava cap nucli urbà.

 Al poc, la boira va començar a baixar de les muntanyes tot just quan ella girava a l'esquerra i enfilava una carretera secundària que es dirigia cap als seus contraforts on es trobava el monestir.
Ja no hi havia circulació. Viatjava sola, serpentejant entre boscs, sembrats i camps abandonats on pasturaven grans corbs negres que alçaven el vol al seu pas.
Se sentia afortunada. Feliç. Sola...


Foto: Igor Vicens
La via va tornar a entrar en un bosc. Donat l'avançat de l'estació, els arbres ja havien perdut totes les fulles. A costat i costat, els troncs creaven una mena de túnel vegetal i en conjunt feien una formidable barrera que impedia que la vista s'endinsés gaire més enllà de la carretera.  En molts trams l'asfalt havia desaparegut. Hi havia nombroses basses fangoses i tolls d'aigua ocults sota una manta de fulles mortes. Avançava molt lentament. Primera, segona...




Tot d'una, va veure un gos negre immens ajagut al mig del camí. El cor se li accelerà en la caixa. Ni les llums del cotxe ni el soroll del motor semblaven espantar-lo. Es va apropar a ell lentament. El gos no es movia. Va tocar el clàxon. El gos es va girar i va fixar els ulls en ella. Eren uns ulls brillants i diabòlics.

«Els infernals gossos negres que presagien la mort»— li va creuar la ment i ¡va sentir una esgarrifança. — «No sigues idiota!— es va dir, i per asserenar-se va afegir: Els ulls reflecteixen els llums del cotxe, això és tot».

L'animal no semblava disposat a moure's i ella no podia continuar endavant sense atropellar-lo. Quan era molt a prop d'aquella bèstia infernal va aturar el cotxe. De sobte, l'animal s'aixecà i, caminant lentament, va passar pel seu costat. Es va fixar en la formidable grandària de la bèstia. El llom arribava a l'altura de la finestra del conductor. Va veure, a través del vidre, el seu pelatge, brut i aspre, baix el que palpitava la musculatura; les potes robustes i la cua curta.
De seguida va posar la primera i, a poc a poc, va emprendre de nou la marxa sense deixar de mirar pel retrovisor. En la penombra del crepuscle, va ataüllar com el gos deixava la carretera i s'endinsava lentament cap al bosc, on es pregué de vista.

«Quina bèstia, —va pensar—, sort que estic dins del cotxe! Si hagués de baixar....»
Va mirar el telèfon, al seient del costat. No tenia cobertura. Ningú podia socórrer-la si tenia un contratemps.

En aquell moment, d'entre els arbres a la seua esquerra, van eixir corrent i bordant tres gossos més; immensos i ferotges. Ella va xisclar. Les feres van envoltar el cotxe, lladrant amb tota la fúria del món. Els va mirar amb una barreja de fascinació i pànic. Les seues goles escopien baves en obrir-se i atacaven les rodes a mossegades. Xisclant va accelerar. Havia de sortir d'allí! De reüll va poder veure, a la dreta, entre els troncs dels arbres, les ombres d'altres gossos que corrien en paral·lel a ella, perseguint-la. N'hi havia molts. El pànic l'envaí. Pels retrovisors podia veure amb espant com els primers tres gossos li donaven caça corrent-li al darrere per la carretera. De sobte, el cotxe es va ficar en un toll de fang, va derrapar i va quedar creuat en mig la carretera. Desesperada, va provar de reprendre la marxa girant angoixada el volant per enfilar de nou la ruta. Per la finestra del copilot veia com aquells tres gossos que la perseguien per la carretera l'atansaven lladrant més rabiosos que abans. Va accelerar i, de sobte, se li va calar el motor.


*  *  *

Després de posar-te una jaqueta i tancar la porta de casa amb clau, vas baixar del cinqué pis on vivies per llençar la bossa d'escombraries al contenidor. Baixaves sempre a peu, per les escales. Era una manera de fer exercici. De sobte, en la revolta del tercer, t'adonares que de la bossa gotejava alguna mena de líquid greixós deixant un rastre al teu darrere. Un mal pressentiment et va creuar la ment. Vas accelerar el pas.

A aquelles hores les voreres estaven menys transitades. Hi havia encara gent al parc de baix de casa i algú que passejava un gos menut. La resta de la gent ja era a casa. Es veien les llums a través del miler de finestres dels blocs de pisos. Pel carrer circulaven nombrosos vehicles. L'avinguda, per ser una sortida, era una de les més transitades. Els contenidors de brossa quedaven uns metres més enllà del portal. Davant del parc infantil. Pensant en ella i amb el mal pressentiment al cor vas arribar fins als contenidors.

«Truca! Per favor, telefona'm! Si no ho fas tu, ho faré jo ara mateix»

— Vaja, amic. Vols que t'ajude?

Qui diu això és un home d'aspecte malcarat. Vesteix amb roba fosca i du esportives blanques molt brutes.

— No cal, gràcies, puc fer-ho assoles.
— No hauries de ser tan desagraït— respon l'home.

El mires amb més atenció i veus que el rostre de l'individu no somriu. Et poses nerviós. Estàs acorralat entre ell i el contenidor. Contenint els nervis li gires l'esquena, obris la tapa i llances dins la bossa d'escombraries.
En girar-te veus que d'un portal proper ixen dos individus més que es dirigeixen cap al qui t'ha parlat primer:

— A qui tenim ací?
— A un que no vol que l'ajuden.— respon el primer home amb to burleta— Es pensa que pot fer les coses assoles.

Comprens de seguida la teua situació. Sense pensar empenys a aquell individu i et poses a córrer cap a la teua porteria.

Tot passa massa ràpid. Un dels homes que acabava de sortir del portal t'enxampa al vol i, amb el colze, et solta una guitza. Notes la sang calenta caure del nas.

— No hauries de ser tan mal educat— escoltes que diu.

Disposat a la baralla et poses en guàrdia però, de sobte, un dolor immens a la ronyonada et fa caure de genolls. Portes la teua mà a l'esquena i notes el mànec d'un ganivet. Et mires la mà sanguinolenta. Després mires incrèdul cap als tres individus que s'han reunit al teu costat. El jove que passeja el gos ha contemplat l'escena i el veus marxar corrent. Al lluny, la gent del parc, que sempre t'ha fet sentir tan segur, està mirant el que passa. Ningú no es mou. Un d'aquells homes t'arrenca la cadena d'or que et penja del coll mentre l'altre et fica la mà a la butxaca i et lleva la cartera i el mòbil. Aquest últim, després de mirar-lo, el llença a terra amb menyspreu. El tercer extreu l'arma del teu cos amb un dolor brutal. Llavors, quan sembla que se'n van, diuen alguna cosa entre ells i notes una segona, una tercera... fins i tot una quarta punyalada a l'esquena. D'aquesta última ja no notes el dolor. Penses en aquell país llunyà i deshabitat on ha marxat ella mentre caus de cara a terra. Paratges inhòspits i solitaris. La sang forma una bassa al teu voltant. Ara et sembla sentir que la gent s'apròxima a tu. Veus sabates neguitoses. Veus aquell gos menut i pelut. Et lladra a cau d'orella i llepa la sang del terra. Veus els reflexos dels  llums dels cotxes sobre l'asfalt i escoltes crits. L'última cosa que veus és el teu telèfon que, a dos pams davant de tu, es posa a sonar.

Després, ja mai més res.

* * *

Foto: Igor Vicens

Ella arriba al monestir. És quasi de nit. Un gran mur separa l'edifici del bosc. Entra amb el cotxe per baix una portalada amb una reixa automàtica que s'obrí miraculosament quan ella s'aproximava. Esta tan espantada! Els gossos havien estat lladrant al voltant del cotxe i l'havien posat molt nerviosa. Afortunadament va poder arrencar i reprendre el camí. Els va veure perseguir-la durant uns segons que es feren eterns. Després, l'esbart va desaparéixer endinsant-se dins el bosc.
Un cop a la recepció de l'hotel li ho comenta al recepcionista.
El xic, prim i sec li conta que aquells eren gossos de pastors, animals que s'han perdut o han fugit i han format gossades. Li diu que, efectivament és tot un problema, que n'hi ha moltes manades per la regió, però que el govern ja esta posant mesures per a esterilitzar-los. A més i per a tranquil·litzar-la, li diu que no són massa perillosos amb les persones perquè en moltes aldees els donen menjar, això sí: es tornen bojos amb els cotxes.

L'explicació és tan senzilla com tranquil·litzadora.

«El desconeiximent és a l'origen de la por.». Pensa ella.

Havent-se registrat a l'hotel, es dirigeix a l'habitació. Tot i que austera disposa de pantalla plana, wifi i un telèfon fixe. A l'estació no ha pogut parlar perqué no hi havia massa cobertura. Ara no deuría haver cap problema.
El despenja. Hi ha línia. Marca el número d'ell. Pensa que l'estima. Li dirà que, tot i que la solitud és addictiva, el troba molt a faltar.






Bibliografia

http://www.exteriores.gob.es/Embajadas/BUCAREST/es/Embajada/ServiciosConsulares/AsistenciaConsularSC/Paginas/Ataque-de-perros.aspx


https://www.elpensante.com/bestiario-nocturno-los-perros-negros-mitos-y-leyendas/

https://ocultopedia.com/2013/06/01/perros-negros-diabolicos/



© Safecreative
Código de registro: 1711254933684




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La primera criatura hecha con piezas de personas fallecidas que gimió en la tierra fue un monstruo literario salido de la mente de Mary...