diumenge, 22 d’octubre del 2017

Conte - adaptació Murakami

Històries de sala d'espera








Tinc quaranta-dos anys. Em trobe assegut a la sala d'espera d'un gran hospital. Acabe de sortir de la consulta del traumatòleg, destrossat. Sentint que no sóc jo qui seu en la cadira de plàstic esperant a què a la pantalla isca el meu número perquè la infermera em done la propera cita. Vol que siga prompte. Cal operar perquè ja no tinc malucs. Les medicacions que prenc per a evitar el rebuig del trasplantament que em feren l’any 2001 han assecat els meus fèmurs. Passaré un temps amb closes o segons com evolucionen les intervencions; en cadira de rodes. No estic preocupat. Sols sent fred. Una gelor que em corca per dins.
Tinc un somriure als llavis i la mirada grisa de dia de pluja.
— Altra volta! — pense.
El monitor vomita els números dels pacients que han d'entrar a consulta. Al meu costat una noia juga amb un clauer. Tindrà uns vint anys i la mirada perduda a terra. Està sola. A la pantalla apareix un altre número. Potser és el seu. Ella no ho sap perquè no mira el monitor. Tampoc sembla dir-se MP5998. Pot ser espera que la criden pel seu nom.
IV501
Sóc jo. Normalment, en les anteriors visites a altres especialistes del mateix hospital m'alce de la cadira d’un bot i entre al despatx de la infermera a què em done nova cita. Abans inclús que el senyal acústic que acompanya el número sone per la sala. Aquest cop però estic perturbat; sent una emoció més violenta que de costum.
Per tal que no m'explote el cap, m'encorbe, em cobrisc la cara amb les mans i roman immòbil. Al cap de poc torne a escoltar el senyal acústic, jo pense en la quantitat de coses que he perdut al llarg de la meua vida. Pense en el temps perdut, en les persones mortes, en les que m'han abandonat, en els sentiments que mai no tornaran.

I he pensat en aquella muntanya. He sentit l'olor de l'herba dels voltants, he sentit el vent en la pell, he escoltat el cant dels ocells nocturns. Corria l'any 2001 i jo estava a punt de complir vint-i-sis anys.


  
Foto: Igor Vicens
Inclús ara, setze anys després recorde aquella muntanya al detall. Recorde el tronc de l'arbre que, mirant a l'est, s'alçava majestuós i que es va salvar de l'últim incendi, recorde les llums de la ciutat al peu de la muntanya, recorde el blau profund, quasi negre, de la mar que retallava del brillant firmament nocturn a l'horitzó amb precisió quirúrgica, recorde la lluna aparèixer rere els cingles de Segària, la vella muntanya blava, aquelles nits estelades en les quals l'univers estava tan alt que feia mal als ulls de mirar-lo. La nit es desbordava. Sentíem la remor dels pins propers moguts per la brisa i al lluny se sentia bordar un gos. Un lladruc tènue, somort, que semblava venir d'un altre món. No se sentia res més. Cap altre so arribava a les nostres oïdes. Ningú més que nosaltres pujàvem a la muntanya. L'única presència, alguna vegada, era l'ulular d'un mussol que, espantat per alguna cosa, alçava el vol en algun lloc inconcret baix nostre. Mentre miràvem la immensitat Marta em parlava d'una pena.
No es deia Marta. Em costa recordar el nom.
La memòria és una cosa estranya. Mentre vaig ser allí, a penes vaig prestar atenció al paisatge nocturn. No em va semblar que tinguera res de particular i mai hauria sospitat que setze anys després, recordaria d'ell fins als seus detalls més ínfims. Per ser sincer, en aquella època a mi m'importava un pito el paisatge. Pensava en mi, pensava en la bonica noia que tenia al costat, pensava en ella i en mi, i després tornava a pensar en mi. Feia pocs mesos que m’havien trasplantat un ronyó i estava en una edat en la qual, mirara com ho mirara, sentira el que sentís, pensara el que pensés, al final, com un bumerang, tot tornava al mateix punt de partida: jo. A més, estava enamorat, i aquell amor m'havia dut a una situació en extrem complicada. No, no estava en disposició d'admirar el paisatge que m'envoltava.

Tanmateix, ara la primera imatge que es perfila en la meua memòria és la d'aquella muntanya, les llums de la ciutat i la brisa d'una nit de primavera, la lluna, els cingles de les muntanyes llunyanes, la mar a l'horitzó i el lladruc d'un gos. És la primera cosa que recorde. Amb tanta nitidesa que tinc la impressió que si allargués la mà, podria ubicar-los, un rere l'altre, amb la punta del dit. Però aquest paisatge està desert. No hi ha ningú. No està Marta ni estic jo. «On hem anat?», pense. «Com ha pogut ocórrer una cosa semblant?» Tot semblava tenir més valor — ella, el meu jo de llavors, el nostre món — «on ha anat tot això a parar?» El cert és que no recorde el rostre de Marta. Conserve un decorat sense personatges. No es deia Marta... de no usar-lo n'he oblidat el nom.
Encara que, si em prenc temps suficient, puc reviure la seua imatge. Les seues mans de dits fins i freds, el seu cabell ondulat, tan bonic i agradable al tacte; les orelles, suaus, i el milió de pigues del seu rostre. Una falda llarga i una camisa de tirants; el seu costum de mirar fixament als ulls quan em feia una pregunta; la seua veu i el seu asteisme, que sempre usava quan parlava de coses divertides. Sobreposant estes imatges, el seu rostre emergeix de sobte. Primer es dibuixa el seu perfil. Tal volta perquè Marta i jo solíem caminar un al costat de l'altre. Per això el perfil és la primera cosa que emergeix del meu record. Després ella es gira cap a mi, em somriu, alça la barbeta, em parla i em mira fixament als ulls. Tal volta esperava vore en ells el rastre d'un peixet creuant, veloç com una centella, el fons d'un brollador d'aigües cristallines.
Em porta temps evocar el seu rostre. I a mesura que vagen passant els anys, més temps portarà. És trist, però cert.
Al principi era capaç de recordar-la en cinc segons, més tard aquests es convertiren en deu, en trenta segons, en un minut. El temps els va anar allargant progressivament, igual que les ombres del crepuscle. Pot ser que un dia, de sobte, el seu rostre desaparega absorbit per les tenebres de la nit. Sí, és cert. La meua memòria s'està distanciant del lloc on es trobava Marta. De la mateixa manera que s'ha distanciat del seu veritable nom i s'està distanciant del lloc on estava el meu jo de llavors. Tan sols el paisatge, aquella muntanya en primavera, torna un cop i un altre a la meua ment com l'escena simbòlica d'una pel·lícula. Però també s'apagarà algun dia. Com s'ha anat esborrant, inexorablement, tota la resta.
Amb tot, el sotrac que he rebut en consulta m'ha deixat més desfet que de costum. La infermera m'ha donat torn per a operar-me en un més. He tornat a la sala. No tinc ganes d'anar enlloc. Potser per això estic escrivint, Sóc d'eixe tipus de persones que no acaba de comprendre les coses si no les posa per escrit.

I perquè em ve ella al cap?, de què em parlava?

Ah, sí! De la seua solitud. Tot era molt profund i obscur en les seues paraules. Tenien el tacte aspre i la intenció que havien d'aterrar en algun lloc perquè mai no havia estat capaç de pronunciar-les en veu alta. Les meues orelles eren eixe lloc.

— Vaig sola per la vida.
— No vas sola, estic jo.
— Ja però tu no has de preocupar-te. A tu no et passarà res. Segur. I a mi, mentre estiga amb tu, tampoc.
— Mai?
— Mai
— I com ho saps?
— Ho sé— Marta em va agafar de la mà i la va anar estrenyent, involuntàriament, cada cop amb força.—aquestes coses les sé molt bé. De prompte sent, i punt. Per exemple, ara que estic agafada amb força a tu, no tinc por. Res pot fer-me mal.
— Llavors. És fàcil. Tan sols cal que estigues sempre així— vaig dir.
— Això... Ho dius seriosament?
— Clar que sí.

Marta es quedà en silenci i jo també. Es va girar cap a mi i va acostar la seua cara a la meua en un gest tan càlid i dolç que se m'aturà el cor.

— Gràcies — va dir Marta.
— De res — vaig respondre.
— Estic molt contenta que em digues això — va esbossar un somriure trist— Però no és possible.
— Per què?
— Perquè no pot ser. Perquè és horrible. Això... — i va emmudir.
Vaig comprendre que devia estar pensant alguna cosa, així que, vaig callar al meu torn.
— I en quin sentit no ho és?— li vaig preguntar en veu baixa.
— Això del fet que algú protegisca eternament a algú... És impossible. Mira. Suposant, eh?, suposant que et casares amb mi... Tu treballaries en alguna empresa, no és així? Qui em protegiria mentre tu estigueres al treball? Qui em protegiria mentre tu estigueres de viatge de negocis? He d'estar apegada a tu fins que mori? On està la igualtat? A això no se li pot dir relació humana, no trobes? A més, qualsevol dia acabaries fartan-te de mi. Et preguntaries «Què se n'ha fet de la meua vida? Fer de mainader d'aquesta dona?» No, no vull això. No resoldria els meus problemes.
— Els teus problemes no tenen per què durar tota la vida — vaig posar la meua mà sobre la seua espatlla— Algun dia acabaran. I quan tot haja acabat reconsiderarem l'assumpte. Sols caldrà que pensem què fem a partir de llavors. I eixe dia tal volta sigues tu qui m'ajude a mi. No tenim per què viure fent balanç. Si tu ara em necessites a mi, m'utilitzes i ja està. Relaxat. Estàs tensa, per això t'ho prens així. Si et relaxes, et sentiràs lleugera.
— Perquè dius això? — la veu de Marta va sonar molt seca.
En escoltar-la vaig comprendre que acabava de pronunciar les paraules equivocades.
— Per què? — va repetir Marta amb la mirada clavada a terra del cotxe— Si et relaxes, et sents més lleuger, això també ho sé jo. No cal que m'ho recordes. Però si ara em relaxe, em faré pedaços. Des de fa temps que he sigut incapaç de viure d'una altra manera, i encara ho sóc. Si abaixés la guàrdia, encara que fos sols una volta, seria incapaç de recompondre'm a mi mateixa. Em faria bocins i eixos volarien amb el primer lleuger colp d'aire. Com pot ser que no ho entengues? Com pots dir que cuidaràs de mi si no comprens això?
Vaig emmudir
— Em trobe més sola del que pots imaginar. Sola entre tenebres i gel... Escolta... Perquè t'has gitat amb mi? Perquè no m'has deixat en pau?
Es va fer el silenci més absolut. El meu cap bullia i mil veus cridaven raons però Marta no les podia sentir.
— Ho sent — va dir ella agafant-me del braç carinyosament. Va moure diverses voltes el cap.— no pretenia ferir-te. No faces cas de les meues paraules, eh? Ho sent moltíssim. Sols estava enfadada amb mi mateixa.
— Potser encara no et comprenc— vaig afirmar— no sóc massa intel·ligent i em costa entendre les coses. Però, amb un poc de temps, arribaré a comprendre't. I no hi haurà ningú al món que et comprenga més que jo.
Ens vam quedar en silenci. Jo mirava el firmament estelat a través del vidre del cotxe. Marta feia rodar el seu clauer entre els seus dits, sense mirar res en concret.
— M'estimes?
— Clar — vaig respondre
— Puc demanar-te dos favors?
— Inclús tres.
Marta va moure el cap somrient
— Dos són suficients. El primer és que t'agraïsc que estigues amb mi. Estic molt contenta i m'ajuda molt. Potser no ho sembla, però és així.
— Estaré amb tu— vaig dir— i l'altre.
— Que te'n recordes de mi. Te n'recordaràs sempre de què existisc i que he estat al teu costat?
— Me n'recordaré sempre.

Foto: Igor Vicens
Ella va seguir jugant amb el clauer, en silenci. La llum dels astres i la de la ciutat al peu de la muntanya es filtrava a través els vidres del cotxe. Es va tornar a sentir el lladruc del gos, ara més proper. Marta va pujar la finestra.

— No m'oblidaràs mai?— em va preguntar amb un xiuxiueig.
— Mai t'oblidaré. No podria fer-ho.

Però la veritat és que la memòria s'ha anat allunyant d'aquella muntanya i són ja moltes les coses que he oblidat. En escriure-les així, perseguint els meus records, sovint m'assalta una inseguretat terrible. No estaré oblidant la part més important? A cas no existeix en el meu cos una espècie de llimbs de la memòria on tots els records crucials van acumulant-se convertits en tarquim?
Això és tot el que puc aconseguir per ara: aferrar amb força en el meu pit uns records incomplets que ja s'han tornat pàl·lids i segueixen tornant-se més i més pàl·lids a cada instant que passa i escriure aquestes línies amb la desesperació d'un home sense malucs que es xucla la medul·la òssia. Aquesta és l'única manera de mantenir la promesa que li vaig fer a Marta.
Temps enrere, quan encara era jove i els meus records eren més nítids que ara, vaig intentar escriure diverses vegades sobre Marta. Però llavors vaig ser incapaç d'escriure una sola línia. Era conscient que un cop brotés la primera frase, la resta fluiria espontàniament, però aquesta mai no va brotar. Tot era massa nítid, i jo mai vaig saber com modelar-ho. El mapa més detallat no pot servir-nos a voltes per aquesta mateixa raó. Però ara ho sé. En definitiva— així ho crec—, l'únic que puc abocar en aquest receptacle imperfecte que és un text, són records imperfectes, pensaments imperfectes. I com més pàl·lid es torna el record de Marta, més capaç he sigut de comprendre-la. Ara sé el perquè em va demanar que no l'oblidara. Per descomptat ella intuïa que la meua memòria l'esborraria algun dia. Per això m'ho va demanar: «Te n'recordaràs sempre de què existisc i que he estat al teu costat?»
Aquest pensament m'ompli d'una tristor insuportable.
Perquè Marta mai em va estimar.

¡Estoy vivo!




Éste es mi primer post en el blog.


Me cuesta contener la emoción para que esta no perturbe ni distorsione un ápice la realidad que voy a contaros.

He fijado un objetivo. Es como el círculo rojo central de una diana. Es un objetivo ambicioso: quiero entreteneros a la vez que daros a conocer cómo vive una persona con una enfermedad renal crónica de nacimiento y de nuevo entreterneros, puesto que una persona con ERC de naciemiento vive com se lo plantee. En mi caso con actitud y una sonrisa.  Apunto alto. Pienso en los que me vais a leer. Este blog es como salir desnudo a un escenario. Los nervios causados por lo que voy a empezar a contaros me pueden. Aunque no estoy seguro de si son los mismos nervios. Nunca he salido desnudo a uno. Lo máximo que he hecho fue salir a recitar poesía. Para no sentirme solo allá arriba me acompañaba un maniquí de látex. Representaba a Apolo y lo había vestido con una túnica blanca. La presión me puede y las mariposas tropiezan contra las paredes de mi estómago. Todo me puede. A mi Apolo de látex se le cayó la túnica a mitad actuación y se quedó mostrando su no-sexo. Cierro los ojos. Cuento hasta dos… solo hasta dos; porque quiero comenzar a escribir.

                                               *         *         *
Empezaré como deben empezarse las cosas serias: Por orden.

Por el final.

No se puede explicar cómo llegué donde estoy, sin antes contaros que lugar es este.

Este blog nace de uno anterior. Uno muy malo. En aquél hacía un repaso torpe y soporífero de mi vida. Además lo hacía de manera cronológica.
¡Error! 
No soy André Agassi, ni SteveJobs, ni el nombre del personaje que os guste o se os ocurra que tiene una biografía interesante.  

(Si clicáis encima los nombres, unos duendes os llevarán a la página con información de los libros de los que os hablo; por si queréis leer alguno) 

Por cierto, los ejemplos que he puesto no han sido al azar. Generalmente dejo pocas cosas en sus manos. Me gusta la perfección. Hay tantas cosas que no controlo que me esfuerzo en hacer bien las que creo que puedo hacer perfectamente. Los nombres escritos en los ejemplos pertenecen a dos grandes biografías que he leído recientemente y que, sin duda, de no haber estado ordenadas cronológicamente no hubieran tenido sentido.


Mi caso es distinto. Yo mismo no tengo sentido.

Despierto. He dormido muy poco esta noche. Estuve dándole vueltas a un tema de trabajo. Estoy en casa. En mi cama. Mi esposa ha bajado al piso de abajo y la oigo preparar el desayuno. A veces pienso que estoy casado con una gata. Ella sale de la cama silenciosa. Se desplaza felina por casa. ¡Hasta su despertador es sigiloso! Me siento un poco gilipollas pues casi nunca consigo despertarme antes que ella y si algún día lo hago, mi despertar y mis movimientos son como si de repente por casa pasase una estampida de bisontes y despierto a todo el mundo.



Abro los ojos aunque en realidad solo veo con uno. 


éste soy yo y éste es mi parche



La visión del otro la perdí hace cinco años a causa de los efectos secundarios de la medicación inmunosupressora.
Se me hace difícil escribir sobre ello sin sentir una punzada de nostàlgia binocular.
Desde que me trasplantaron el riñón, hace diez y seis años, que mi vida está unida a la cortisona y a las medicaciones inmunosupresoras. Vivo gracias a un donante, cierto, pero también gracias a unas pequeñas cápsulas amarillas que tienen el poder de evitar el rechazo. Las llaman “medicaciones inmunosupresoras” porque para lograrlo inhiben el sistema inmunitario de quien las toma. Lo atontan de manera que los glóbulos blancos pasean por el sistema vascular como zombis drogados. Esos pequeños glóbulos intoxicados y alelados circulan por todo mi cuerpo y, por estar colocados, no ven al riñón trasplantado. De hecho se trata de eso porqué de verlo lo atacarían. Los glóbulos blancos son como porteros de discoteca. No atienden a razones. Unas defensas en alerta asaltarían a muerte al órgano trasplantado. 
Muchos glóbulos blancos juntos son como un ejército, una hueste pasadade Pervitín  capaz de  invadir Francia manteniéndose despiertos y alerta tres días seguidos o de destruir un órgano gigantesco, como lo es en proporción, mi riñon.


Personalmente me gusta pensar que son pastillas con tecnología stealth que hacen invisible a mi injerto. 

Respecto a los trasplantados, actualmente no hay manera de evitartomar medicaciones inmunosupresoras. Salvo trasplantes entre gemelos (y en elfuturo mediante tecnología 3D por la que harán órganos sólidos con las células madre del propio paciente). 


No existe la compatibilidad 100 % entre donante de órgano y receptor. Para que un trasplante, (al menos renal y en el año 2001), fueraviable debían coincidir como mínimo  27 factores, empezando por el grupo sanguíneo, y para evitar el rechazo hay que recurrir a estas poderosas pastillas.

Pero ir con el sistema inmunitario atontado tiene consecuencias.

Una de ellas, y quizás la más importante, son las infecciones.

Me doy la vuelta en la cama. Miro al techo. Mi esposa llena de ruidos cálidos el hogar. Sonidos familiares que forman parte de mis despertares. Es precioso vivir con alguien que te quiere y llena tu vida. Sonrío mientras oigo los sonidos de la mañana.



Estamos en 2012 y, como hoy, me acabo de despertar, pero tengo la visión borrosa en el ojo izquierdo. Sin darle importancia tardo una semana en acudir a urgencias. Empieza entonces una de las aventuras de mi vida.  

Los médicos tardan ocho meses en dar con el causante.

Nota: Lo del doctor House es mentira.

Ni mis nefrólogos, ni la nefróloga encargada de seguir mi trasplante,ni los oftalmólogos, ni tampoco los reumatólogos que me examinan dan con el culpable del problema. A pesar de repetir decenas de veces las analíticas. A pesar de pedir ser atendido por el Dr House (por eso se que es mentira), apesar de los pesares, cada día que pasa veo menos con mi ojo izquierdo y cada día tomo más corticoides, (que se usancomo antiinflamatorios), hasta llegar a una dosis de de 40 mg/día durante ocho meses. Este dato es importante, pues más tarde sufriría sus efectos secundarios.


Pero mis oftalmólogos tenían buen olfato. Sin resultados concluyentes y siendo siempre muy francos conmigo, se jugaron el diagnóstico a unacarta. 

Un día estoy en consulta con mi oftalmólogo habitual. Hace cinco meses que me trata el ojo sin éxito. Se abre la puerta tras de mí y entra el jefe de servicio. Un hombre gigantesco. Detrás suyo entra otra de las oftalmólogas que también me ha estado siguiendo. La mujer se acerca a mi oftalmólogo habitual, que se ha levantado de la silla y le coge del brazo. El jefe de servicio y se sienta frente a mí en la silla vacía, destinada a los acompañantes. Esta visita he acudido sólo. Siempre me acompaña mi esposa pero esta vez no lo hace por tratarse de una visita de rutina. El jefe de servicio pone su mano sobre mi hombro. Acerca su cara. Siento como si tuviese sobre mí la pata de un oso.  Me mira fijamente. Temo ser devorado.


— Igor, creemos que lo que tienes en el ojo es un virus.

Permanezo impàvido. 
 No sabemos cual pero si no hacemos nada puede afectarte el otro ojo y dejarte ciego completamente, o llegar al cerebro... Sea lo que sea está muy cerca del nervio óptico y ha crecido en estos últimos meses.
Su voz suena lejana.

Te vamos a ingersar de urgencia y hoy mismo empezaremos con un tratamiento intravítero (pinchazos en el ojo) con antiviral y dósis cada 12 horas intravenosas.


Miro a mis oftalmólogos detrás de la mesa. Me da la impresión que están abrazados. Pienso que son novios. Firmo los consentimientos para las operaciones, mientras imagino la clase de conversaciones tendrán en la intimidad.


Me sorprende lo sereno que estoy. Puede que lo que sea que tengo en el ojo ya me haya llegado al cerebro y me ha hecho más imbécil.


Salgo de consulta directo a quirófano.


Decidieron empezar a pincharme el ojo con un antiviral llamadoGanciclovir. Debido a mi trasplante no podían inyectarme Foscarnet, que es más poderoso pero nefrotòxico
Es decir: mata riñones. 


Aquella misma tarde, una vez en la habitación, llamé a la Fundación Once. Les dije que me iba a quedar ciego y que necesitaría trabajo. Gracias a esta llamada, hace cuatro años que trabajo  en la Fundación Integralia. 


Nunca entenderé qué me llevó, en la soledad de aquella habitación soleada, a hacer aquella llamada que me iba a cambiar la vida, horas después  que mi vida ya hubiera cambiado. 

Cuando llegó mi esposa estaba relajado (nada que ver con la histéria del quirófano), acostado en la cama, escribiendo y esperando la cena. 


Mi ojo-arcoiris ultraquímico

Dos meses despúes, tras 29 operaciones oftalmològicas (entre infiltraciones deGanciclovir y vitrectomíasun día llegó desde un laboratorio de Madrid un resultado.




Había pulverizado todos los récords del hospital en la modalidad oftálmica del "pincha y corta". Tenía las venas de los brazos destrozadas y abrasadas a causa de la especie de quimio que me metían cada 12 horas. 


También había entablabado una pequeña amistad de quirófano con elmatrimonio de oftalmólogos que me habían estado siguiendo desde el primer día. És lo que tiene que te operen con anestesia local: Te enteras de todo y puedes aprovechar para hablar con quien te opera,desde tu asiento en primera fila.




El laboratorio arrojaba un positivo para CMV (Citomegalovirus) que por otro lado y curiosamente es un virus habitual entre la gente con el sistema inmunitario comprometido.

Los oftalmólogos tuvieron buen ojo. ¡Habían acertado! Y la infección se neutralizó. 
Esta és una foto del causante de tanto daño:



  

¡Ocho meses para dar con él! 
Tiene gracia. Es como cuando ves el resultado de una pregunta a la que no le encontrabas respuesta y por ser esta tan evidente te dices:

— ¡Eso lo sé yo!

Y no pasa nada.

Cuando le comenté a mi nefróloga de trasplante, que se encontraba en otro hospital de mayor nivel,  que el resultado de las pruebas del oftalmólogo señalaban a un habitual entre los trasplantados exclamó:

  — ¡Eso lo sé yo!

Tampoco pasó nada. Pero yo ya había perdido la visión del ojo. Así fue como me convertí en cíclope.
Salgo de la cama. Huele a tostadas. Mi mujer es una criatura excepcional. Me quiere, a pesar de ser un tipo extraño y sin sentido. Me prepara infusiones y tostadas para desayunar con todo el amor del mundo y, a pesar de que me levante después de ella, nunca me lo ha reprochado. 



Bajo del altillo donde dormimos. Bajo a la planta baja. Mi casa es un laberinto de escaleras. Como mi cabeza. Estoy listo para ir al Hospital, a mi trabajo. Y es que hoy se presenta un día estupendo con un proyecto emocionante que no sé cómo empezar y que me ha dejado casi sin dormir esta noche.

Hasta aquí mi primer capítulo en el blog.

Estoy a vuestra disposición para cualquier cosa que se os ocurra. Podéis 
contactar conmigo en mi correo mius@hotmail.com o por este mismo blog.


La primera criatura hecha con piezas de personas fallecidas que gimió en la tierra fue un monstruo literario salido de la mente de Mary...